Vrienden van het Dijkhuis

Op stap met de nieuwe bus van Stichting Vrienden van ’t Dijkhuis


De bewoners van ’t Dijkhuis kunnen op stap! De Stichting Vrienden van ’t Dijkhuis heeft deze week officieel de sleutels van een gloednieuwe (rolstoel)bus overhandigd aan de directie van ’t Dijkhuis. Dat is goed nieuws voor alle bewoners. Nu het mooie weer aanbreekt, kunnen zij leuke uitjes maken. Dichtbij, maar ook verder weg, zoals naar het strand of naar de Limburgse heuvels.

Speciaal opgeleide chauffeurs

,,We zijn erg blij met deze nieuwe bus”, zegt Jackie van Beek. ,,We hebben een aantal vrijwilligers opgeleid om er mee te rijden. Zij moesten vooral leren hoe ze rolstoelen verantwoord kunnen vervoeren en vastzetten. Ik ben er trots op dat we nu een aantal chauffeurs hebben die onze bewoners overal heen kunnen brengen. Het gaat niet alleen om uitjes, maar ook voor activiteiten van de dagbesteding of een familiebezoek, kan de bus ingezet worden. Dit is echt een mooie aanwinst voor ons huis! We zijn de stichting Vrienden van ’t Dijkhuis dan ook zeer erkentelijk voor dit kostbare geschenk.”

Plannen voor de komende tijd

Mevrouw Hekkers woont in ’t Dijkhuis en heeft genoeg plannen en ideeën voor leuke uitstapjes. Zij organiseerde begin dit jaar al het bezoek aan Soldaat van Oranje. ,,Ik zou nog wel naar een uitvoering van de Mattheus Passion in Naarden willen. Of met een aantal bewoners naar een dierentuin. Dat kan gemakkelijker georganiseerd worden, nu we een goede bus tot onze beschikking hebben. Ik had deze plannen al gelanceerd bij Jackie van Beek. Goede kans dat we ze ook echt door kunnen laten gaan. Ik heb er zin in!”